domingo, 29 de junio de 2008

XI CURSA POPULAR JESÚS POBRE. ENTITAT LOCAL MENOR, PERÒ AMB UNA CURSA POPULAR MAJOR



Entre les curiositats dels municipis del País Valencià una és que hi ha set entitats locals menors, en altres paraules, nuclis de població que gaudeixen de certa autonomia administrativa i de gestió respecte al municipi al qual pertanyen. Més curiositats, d’eixes set entitats locals menors, Dènia en té dues, una és, La Xara, l’altra és, Jesús Pobre. Fins aquesta última, entre els termes de Xàbia i Gata, ens vam aplegar el darrer dissabte 15 de juny, en una vesprada solellada. Sí, hi havia futbol però, també, hi han molts altres esports, entre ells, córrer. I no precisament a soles, una vegada més acompanyats de més de mil persones, moltes més de les que hi viuen al mateix Jesús Pobre, que estaran pel voltant de les set-centes.

Ens anunciaven nou circuit, amb 9.500 metres, que finalment en van ser 9.300. Si l’any passat n’havíem tingut 10.600, que aquest en foren més de mil menys, la cosa apuntava que el circuit seria valent de debò. El començament camí cap avall, els passos pel primer i segon quilòmetres, espectaculars. La calor es feia notar, la baixada i el camí pla començaren a donar pas a un autèntic trencacames de pujades i baixades, però, sempre, amb sentit ascendent, especialment conforme ens acostàvem al poble on teníem avituallament. Ens faltava la meitat de la carrera, la qual, de nou, es va endinsar per camins del terme. Bé, la cosa anava bé. Uns patint més, altres menys i, totes i tots desitjant arribar a la fi. Però vam arribar al quilòmetre 8 i nyàs! costera cap a munt, i quina costera, cada metre de pujada en valia dos del pla. Podíem comprendre, de seguida, el per què de la reducció de la distància. Pel mateix preu ens van donar dos per u, però, nosaltres, contents i satisfets, tornarem a aquest encisador poblet, entitat local menor, però que ens va organitzar una autèntica i bonica cursa que hem de qualificar de major.

Des d’ací felicitar als organitzadors, CA La Faixa i EATIM Jesús Pobre i resta de col·laboradors, amb menció especial i gratitud, com a membre del CA Daimús Tecnoesport, als serveis mèdics que van atendre a la nostra companya, Tere Martínez, la qual, després de creuar la meta en tercera posició de la categoria veteranes C femení, patia un lleuger esvaïment. Felicitar, també, al seu germà, Juanvi Martínez que arribava en segon lloc de la categoria veterans B masculí, així com a totes i tots els que van fer pòdium i aquelles i aquells que eixirem a fer allò que ens agrada, córrer.

La setmana vinent arribarà la darrera cursa del circuit, Benissa. De segur que serà una gran festa. Com ens agrada el comboi i la marxa festera, amb futbol o sense futbol, allí estarem correguent.

SUSO RUIZ

No hay comentarios: