viernes, 13 de junio de 2008

XIX VOLTA A PEU A XÀBIA I LA TEORIA DEL CAOS

Edward Norton Lorenz, matemàtic i meteoròleg dels Estats Units va ser un pioner en l’establiment de la Teoria del Caos, la qual, aplicada a la meteorologia, ha contribuït a millorar enormement les prediccions de l’oratge. Sortosament, la pronosticació del temps continua sent un sistema dels anomenats caòtics, de forma que, encara que es tinga un model meteorològic, passat un temps el model no coincidirà amb la realitat. Així va ser, l’oratge marcava plutja, però la realitat va divergir de la predicció, i malgrat els foscos núvols que en tot moment hi vam tenir present, l’aigua ens va respectar i poguérem córrer els 10 kilòmetres.

El caos, però, en la seua accepció més comuna i de carrer, desordre complet, semblava que s’havia apoderat en el moment de donar-se l’eixida dels organitzadors. Que si cap avant, que si cap arrere, començament a córrer, però que no és començament de la carrera, ... Però sí, per donar una volta al pavelló esportiu municipal i situar-nos, de nou, a tots els corredors respectant la línia d’eixida. El que semblava el desordre total, va ser una magnifica martingala de l’organització perquè, a la fi, la línia d’eixida fora acatada per tots.

I com un coet vam eixir. La de Xàbia, és de les poques curses del Circuït de la Marina, que en podem dir que són planes, la qual cosa contribuix a millorar temps i agafar un poc de moral i pensar que anem progressant. I en això ens vam ficar, primer pel poble, seguidament, per la platja, després cap al port, per arribar, finalment, a la meta. Com un coet vam eixir i com un coet vam entrar, no fora que les prediccions es compliren i ens agafara la pluja.

Una vegada més, molts corredors de la nostra comarca, de club o independents i açò es nota en els resultats. El CA DAIMÚS TECNOESPORT va aconseguir dos pòdiums, un el de Tere Martínez, tercera en la categoria de veterans C femení. L’altre el de, Juanvi Martínez, tercer en la categoria de veterans B masculí. Però, no volem oblidar-nos mencionar que en la Classificació General de Clubs del Circuït el CA SAFOR-P LAS SALINAS, ocupa la primera posició; el CC EL GARBÍ, la cinquena, el CA XERESA, la sisena; el CA L’ESPENTA, la setena i el CA DAIMÚS-TECNOESPORT, la catorzena, ... Enhorabona a tots i a continuar correguent la setmana vinent a Ondara. Per cert, Teoria del Caos, és, també, el títol del darrer treball musical del cantautor torrentí Pau Alabajos, no se’l perden.

No hay comentarios: